Genel

KAÇAK YOLCULARIN, EMEKÇİLERİN GEMİSİNE BİNMESİNE MÜSAADE ETMEYELİM!

Demokrasiye gidiyor gibi gösterilen gemiye bir hevesle binen bazı aydınlar denizin ortasında kaçak yolcu muamelesi görebilir ve gemiden atılabilirler, kanımca bunun farkında değiller.”

(Hürriyet, 18 Nisan 2010)Yukarıdaki cümle, bir Ulusalcı tarafından eski Yarsav Başkanı Emine Ülker Tarhan tarafından dile getirilmiş. Bize göre, önemli olan kimin söylediği değil, ne söylenmek istendiğidir.

Bu bağlamda baktığımızda bize göre son derece doğru bir saptama!Bu cümlede Aydınlardan kasıt, 2010 Anayasa Referandumunda AKP nin “İleri” Demokrasisine EVET, ya da YETMEZ AMA EVET diyen LİBERALLERDİR.

Bu kaçak yolcular içerisinde kimler yok ki!

Aydın Enginler, Oya Baydarlar, Ufuk Uraslar, HDP nin dümenini elinde tutan Sezai Temelliler, Garo Paylanlar, Altan Kardeşler, Murat Belgeler, Cengiz Çandarlar, Oral Çalışlarlar kullanım süreleri dolduğu için gemiden atılan daha bir çok Liberal Zevat.

Artık sonuna gelmiş, sonuna geldiğinin farkına vararak toplumsal kesimler üzerine saldıran Sermayenin bu aşamada bu Liberal Zevata gereksinimi kalmadığı için bu Liberalleri, şimdilik kaydıyla, bir başka zaman diliminde kullanmak üzeri GEMİDEN ATMIŞTIR.

Bunların bir kısmı hala ortalıkta dolanarak ÖZ ELEŞTİRİ verme gereği bile duymadan utanmazca, yüzleri kızarmadan DEMOKRASİ HAVARİSİ kesilmişlerdir.

Sanki o bir dönem savundukları AKP nin “İleri” Demokrasisinin, gelinen bu aşamada hiç bir etkisi yokmuş gibi!

Son Yerel Seçimler bu Liberal Zevatı, özellikle de HDP nin dümenini elinde tutan zevatı, Sermayenin bir başka piyonu CHP ile, diğer piyonu AKP ye karşı içi boş, sınıfsal temelden soyutlanmış bir Demokrasi anlayışı temelinde bir araya getirmiştir.

Üstelik bu piyonların her ikisi de, Devletin Derinliğindeki Güçler tarafından, birisi MHP tarafından, diğeri İYİP tarafından DENETİM altında tutulurken, yerel Seçimlerde de Topluma bu Sermaye Piyonlarının ortaya koydukları SİYASET dayatılmıştır.

Evet artık bu iki sağ, Sermaye Sınıfının çıkarlarını gözeten siyasetlerin dışına çıkılarak, Emeğin çıkarlarını gözeten, Emek Demokrasisine, Proleter Demokrasiye gitmenin yol ve yöntemleri üzerinde durmak gerekmektedir.

Başlıkta da belirttiğimiz gibi, “Kaçak Yolcuların, Emekçilerin Gemisine Binmelerine Müsaade Etmeyelim”Kimse de içi boş, sınıfsal özünden soyutlanmış, ne idüğü belirsiz bir Demokrasi Anlayışına dayanarak, onlarla “Demokrasi” temelinde bir ittifakı dillendirmesin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu