Genel

IRAK’TA HIRSIZ OLMAYAN CUMHURBAŞKANI ARANIYOR

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

Irak genel seçimleri 10 Ekim 2021 tarihinde yapıldı. Şimdi Irak Cumhurbaşkanı seçilmeye çalışılıyor.

Daha evvel Kürdler ile Araplar arasında yapılan anlaşma gereği, Başbakan Şii Arap, Cumhurbaşkanı Kürd, Meclis Başkanı Sünni bir Arap olması konusunda bir anlaşma sağlanmıştı. Yanı sıra Kürdlerde kendi arasında bir anlaşmaya varmıştı.

Federe Kürdistan‘da Başbakanlık Irak-PDK, Irak Cumhurbaşkanıda YNK’li olacağı konusunda bir anlaşma. Fakat Irak-PDK birçok konuda olduğu gibi bu anlaşmaya da uymadı. İki dönemdir kendi adayını seçmek için girişimde bulundu. Bir evvelki adayı kayıp etti. Şimdide Hoşyar Zebari’yi aday gösterdi.

Bunun üzerine YNK buna itiraz etti. Irak Federal Mahkemesi itirazı inceledi. Hoşyar Zebari’nin “iyi itibar” sahibi olmadığı, daha evvel Maliye ve Dışişleri Bakanı olduğu dönemde mali ve idari yolsuzluklardan dolayı azledildiğini, yine Dışişleri Bakanlığı döneminde aynı suçlardan dolayı hakkında süren davalarının olduğunu ileri sürerek Cumhurbaşkanı adaylığını askıya aldı. Yani Hoşyar Zebari hırsızını istemiyoruz dendi.

Dendi de Irak ve Kürdistan’ın güneyinde politikaya bulaşıp ta hırsızlık yapmayan biri varmıki? İyisi mi Çuvalçı Xeyri olsun. O da kayıplara karışmış. Nerdesin Xeyri? Babayın xeyrine bu işe bir el at da.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu