Genel

İKTİDAR YÖNETEMİYOR, İKTİDARADA, ALTERNATİF BU PARTİLERMİ OLACAK?

Mehmet Özcan

Evet AKP ve MHP faşist mafya iktidarı çürümüş,yönetemiyor. Pekiy iktidarın değişmesi için (altı muhalefet partisi bir araya gelip kendi aralarında toplantılar yaptılar.) ”CHP,İYİ parti, Demokrat parti, Saadet partisi, Deva partisi,Gelecek partisi” bir araya gelerek iktidara alternatif olacaklarını söylerken; ” Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceklerini söylüyorlar! Bu yeterlimi?

Buraya kadar güzel: Altı partinin kendi aralarında konuşurken mutabakat sağlarken! ”Kürt sorunu hakkında net olarak ne düşünüyorlar”?

Bu ittifak içerisinde neden HDP yoktur?

Neden bir sosyalist ve sol parti yoktur?

Neden sendika ve sivil toplumu temsil eden bir örgüt yoktur? Emekçi sınıfları temsil etmeyen bir muhalefet nasıl toplumsal sorunlara çare olacaktır?

Böyle bir muhalefet ittifakı iktidara alternatif olabilirmi? Toplumu yönetebilirmi?

Veya gelecek vaat edebilirmi?

Sanki bu partiler hiç denenmemiş bu iktidara omuz destek vermemiş gibi, konuşuyorlar.

Bunların hepsi mevcut kapitalist sistemin partileri olduğu gibi, mevcut sistemin sağ muhafazakär partileri olduğu gibi emekçi sınıflara faydası olmadığı, gibi karşısında olmuşlardır. Hangi greve ve direnişe destek vermişlerdir? Hangi haksızlık karşısında hak, hukuk aramışlardır?

Emekçi sınıflara ve özgürlük, demokrasi, adalet hak ve hukuk getireceğinden şimdiden haklı olarak bu partilerden tereddütlerim ve kuşkularım vardır.Sadece AKP MHP faşist iktidarın gitmesi değil? Geleceği kurarken, yukarıda söylediklerim gerçekleşmezse, bunların getireceği iktidar ”Kör demokrasi ve özgürlük”olmuş olur.

Evet bu faşist iktidarın değişmesi gerekir!Ama sağ muhafazakärı tekrar iktidar olmasını sağlamak bu faşist sistemden kurtulmak demek değildir.

Birini diğerine alternatif etmektir. Bu toplumsal muhalefetin, başta ”Kürt hareketi ve sosyalist solun ve HDP’nin yer almadığı bir muhalefet iktidara alternatif olamaz ve olamayacaktır. Ve başarı şansları da olmayacaktır.

Toplumsal muhalefet içerisinde ”Kürt hareketi, HDP, sivil toplum örgütleri sendikalar, dernekler, sosyalistler ve devrimciler, sol örgütler olmadan bu faşist iktidar kolay, kolay yıkılmaz ve iktidarı vermez bu böyle bilinmeli! Yaşasın toplumsal muhalefetin devrimci mücadelesi!

KAHROLSUN FAŞİST DİKTATÖRLÜK!

7.10.2021

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu