GenelBölgeDünya

“KONFEDEREL EVİ“ Mİ DEDİNİZ?

Hasan H. YILDIRIM

kürdistan'da savaş fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu

Her millete devlet haktır, ya Kürdlere..?

“İmkansız ve gereksiz“(!)

Bu bir algı operasyonudur.

Sömürgeci devletlerin derin dehlizlerin mamülüdür.

Bu tez sömürgeci devletin tüm katmanları, yani sivili, resmisi, istisna dışında toplumun tamamına yakını tarafından savunulur.

Kimi bunu kabaca yapar, kimi değişik kılıflarla inceden dokur.

Kürdler bağımsızlıktan bahsetmeye dursun hemen mekanizma harekete geçer. İşte böyle.

“Devlet diktatörlüktür. Ortadoğu konfederel evi demokratik özerkliktir kurtuluş. Ulus devlet faşizmi getirir.

“Bunu ister MİT, ister askeri istihbarat, ister Ünüversite profesörü, ister çobanı, ister M-L ve hatta Maoisti savunsun amaç bellidir.Sömürgeci Türkiye’nin “birlik ve bütünlüğünü koruma“ya yöneliktir.

Burada devlet “babadır.“ Babaya karşı gelmek “terörizmdir, bölücülüktür.“

Ama Kürdler biz de; “bir babaya sahip olmak istiyoruz,“ dediğinde aynı mihraklar ağız birliğince bu kez “devlet kötüdür, faşizmdir“ nakaratlar.

Bunun Kürd alıcısı da vardır.Sistemin Kürdler içindeki yansımasıdır. Bu böyle kavranılmalıdır.

Bunun başka bir adı yoktur. Bu ne halkçılıktır, ne enternasyonalizmdir.

Körcesine sömürgeciye iltihaktır, ihanettir.Kürdistan bir ülke ve Kürdler bir millet ise; her çağdaş millet gibi onunda devlet sahibi olma hakkı vardır. Bu hakkı ister Türk toplum bireyi, ister Kürd millet bireyi olsun savunmuyorsa sömürgeci dehlizlerde üretilen “Devlet Kürdler için imkansız ve gereksizdir“ tezinin ister bilinçli, ister bilinçsiz savunucudurlar.

Buna alternatif olarak Kürdlere sunulan “konfederal evi“ tuzaktır. Bu şuna benzer.Fransa kralının eşinin, halkın “ekmek, ekmek,“ diye bağırması karşısında, “pasta yiyin,“ değişine benziyor.

Halk pasta yesin, Kürdler “konfederel evi“ne razı olsunda ama nasıl?

Uzatmayayım, başka yasakları sıralamayayım Kürdler dilini kullanma imkanına sahip olmadığı bu koşulda hangi “konfederel evi“nde bahsediliyor?

“Konfederel evi“ni kim kurdu da, Kürdlere sundu da Kürdler kabullenmedi?

Bir kere “konfederel evi“ kurma görevi Kürdlerin değil, Türk toplumun görevidir. Bu da devrimle olur. Türk toplumu bırak devrim yapmayı binbir yoklukla yetiştirdiği evlatlarını Kürdleri öldürmek için davulu, zurnalı halaylarla “en büyük asker bizim asker“ çığırtkanlığı eşliğinde cephelere göndermekle meşkuldur.

Geriye Kürdler kalıyor.

Kürdlerin görevi işgal altındaki ülkeleri işgalden kurtarmaktır. Gasp edilen milli bağımsızlığını kazanmaktır. Savaş bunun içindir. Gereklidir, zaruridir. Bu yurtseverliktir, milliyetçiliktir, enternasyonal görevdir.

Engels’in dediği gibi, “milliyetçi olmayan biri enternasyonalist olamaz.”

Ne demektir bu? Milletini sevmeyen başka milletleri sevemez demektir.

Yine Lenin’in dediği gibi, “Enternasyonalizmin tek bir türü vardır. O da her halkın kendi ülkesinden devrimini yapmasıdır.“ İşte Kürdler bunu yapmaya çalışıyor.

Fakat bu mücadele içte ve dışta içi boşaltılmaya çalışılıyor.

Nasıl mı?İşte böyle!

“Devlet diktatörlüktür. Ortadoğu konfederel evi demokratik özerkliktir kurtuluş. Ulus devlet faşizmi getirir.

“Kurt kapanı dedikleri bu olsa gerek. Kürdlere denilen “sana yüzyıllardır giydirilen kölelik zincirlerini sev.“Kürdler sevsin mi bunu?

Kuşkusuz hayır! Hayır dedikleri içinde yüzyıllardır bedeli ağır bir mücadele veriyorlar. Bu bedelin karşılığı; bireyi olduğu Kürd Milleti’nin milli duygusunu duyasıya yaşamasıdır. Bu da, ancak parçalı ülke Kürdistan ve Kürd Milleti’nin birliğini sağlamak ve bağımsız devletini kurmakla mümkündür.

O günden sonra koşullar varsa komşu bir toplumla niye birlikte yaşamasın. Bu da bir süreç meselesidir. Demokrasinin d’sinin okunmadığı Orta Doğu’da AB koşullarını keşfetmek ve bunu Kürdlere dayatmak “köleliğinizi içselleştirin“ demektir. Bunu ezen millet bireyi söylüyorsa ırkçı, katliamcı, soykırımcı ve asimilasyoncudur. Kürd millet bireyi savunuyorsa düşmanına aşık olmuş, kaybedilmiş Kürd’ür.

8 Ocak 2018

Hasan H. YILDIRIM

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu