GündemGenel

TARİH İHANETİ AFFETMEZ!

TSK Federe Kürdistan'da akaryakıt istasyonu vurdu” iddiası - Evrensel

Hasan H. YILDIRIM

“Kurtardık, özgürleştirdik, bağımsızlık ilan edeceğiz,” denilen Kürdistan’ın güneyinin önemli bir kesimi bugün Türk işgali altındadır. Mihmandarlığını Irak-PDK yapmaktadır.

YNK’nin başına çöreklenmiş rantçılar dışında tüm siyasi güçlerle köprüleri atmış, düşman ilan etmiş olan Irak-PDK geleceğini “Kürdler lehinde dünyanın neresinde olumlu bir gelişme olursa bizi karşılığında bulacaktır,” diyen Türkiye’ye bağlamıştır.

Ekonomik olarak Türkiye’ye zaten çoktan bağlıdır. Türk ambarlarında ne kadar çürük mal varsa Kürdistan’ın güneyine taşınmaktadır.

Savaş nedeniyle taş taş üstünde bırakılmayan Kürdistan’ın güneyinin imar işlerinin tümü Türk şirketlerine ihale edilmiştir. Kürd millet serveti petrol yok pahasına Türklerle ortaklaşa hortumlanmaktadır. Her köşe başında bir MİT bürosu bulunmaktadır. Bunlar yetmemiş gibi habire Türk ordusunu Kürdistan’ın güneyine taşımaktadır.

Irak-PDK’nin hakim olduğu her alanda bir Türk askeri karakolu inşa edilmiş durumdadır. Irak-PDK, Türk ordusunu kendisine kurtarıcı görmektedir. Kime karşı? Kime karşı olacak? Elbette diğer Kürd siyasi güçlere ve halka karşı. Ki, bu ordu Kürd milletinin varlığını yok etmek için baş vurmadığı insanlık dışı uygulama bırakmadığı halde.

Kürdistan’ın kuzeyini işgal eden ordu, bu ordudur. Dünü bir yana bıraksak bile Şırnak‘ta, Cizre‘de, Nuseybin‘de, Hakkari‘de, Sur‘da ve birçok Kürd yerleşim yerini daha dün yerle bir etti. Onbinlerce insanımız katledildi. Milyon insanımız yerinden edildi. Onbinlerce insanımız zindanlarda.

Bu ordu İŞID’ı Şengal’e taşıdı. Şengal trajedisine yol açtı. Kobani’ye ha keza. Efrin’i işgal etti. Efrin’i Araplaştırmaya çalışan ordudur. Ve bu ordu bugün Irak-PDK’nin hakim olduğu Kürdistan topraklarını anlaşmalı olarak işgal etmiştir.

Irak-PDK, Türklerle o kadar iç içe geçmiş ki, işgal ordusuna iftar yemeği verecek kadar milli duygudan uzaklaşmış durumdadır. Bu, nasıl bir milliyetçiliktir, bu nasıl bir yurtseverliktir anlayan beriye gelsin.

Kimilerinin “ulusal damar,” kimilerinin “vatansever” dediği güç Kürdistanı satıyor, sattı bile. Haberiniz yoksa söylemiş oldum. Kürd milletinin baş düşmanı Türkiye ile “kardeş, dost ve stratejik müttefiğiz,” diyen Irak-PDK’yi bu durumda nereye koyacaksınız?

Bir maaş uğruna, bir ihale uğruna ülke satıcılarına hala “ulusal damar,” “vatansever” demeye devam edecek misiniz? Bunun vebali büyüktür. Tarih ihaneti affetmez. Bilesiniz..!

6 Haziran 2018

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu