Genel

HERKES İÇİN DEMOKRASİNİN yanına şimdilerde HERKES İÇİN ADALET eklendi!

adalet terazisi ile ilgili görsel sonucu

Umut İLERİ

Özellikle de dümeni Liberallerin elinde olan HDP, bu konuda başı çekiyor.

Her zamanki gibi asıl söyleyeceklerimiz HDP bileşenleri içerisinde yer alan, kendilerini Marksist-Leninist olarak tanımlayan siyasi yapılara! İlk bakışta kulağa ne kadar da hoş geliyor bu kavramların dile getirilmesi.

Özellikle, Hak ve Özgürlüklerin tamamen ortadan kaldırıldığı bu ortamda, Demokrasi ve Adalet istemek!

İyi ama işte, Hak ve Özgürlükler için Demokrasi ve Adalet isterken, KİMİN İÇİN İSTEYECEĞİZ?

Demokrasi ve Adalet kavramları Toplumdaki Sınıflardan bağımsız olgular mı ki, “Hangi Sınıf İçin” sorusunu sormadan HERKESE DEMOKRASİ, HERKESE ADALET DİYECEĞİZ.

Biz Marksistler için önemli olan bir soru!

Bu sorunun sorulması aynı zaman da Marksistleri, Liberallerden ayıran KIRMIZI ÇİZGİ! Ne yazık ki ülke siyasetinde Liberal Virüs çok etkili!

Bizler biliyoruz ki, sınıf karşıtlığının var olduğu bir toplumda bir taraf için Demokrasi ve Adalet diğer taraf için Demokrasinin ve Adaletin olmadığını gösterir.

Liberaller olgulara SINIFSAL bakmadıklarından içi boşaltılmış Demokrasi ve Adalet kavramlarını tekrarlar dururlar.

O nedenle HERKES İÇİN ADALET, HERKES İÇİN DEMOKRASİ derler.

Zaten Liberaller Kapitalizmin ötesi bir sistemi düşünme yetisinden yoksun oldukları için, her şey onlar için Kapitalizmin sınırları içerisinde çözümlenir.

İşin kötüsü bu düşüncelerini yığınlara empoze ederek onların bilinçlerini bulandırır, onları da her tür çözümün sistem içerisinde olduğuna inandırırlar.

O nedenle Komünistlere düşen, Liberalizme karşı ödünsüz bir İdeolojik Mücadeleyi yaşamın tüm alanlarında vermek olmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu