Genel

KÜRTLER NEDEN DEVLET OLAMIYORLAR ? …/ KAPİTALİZMİN RÖLÜ ?

Menderes İnanç

Yılın son yazısında; bunu yazmamın zamanı geldiğini düşündüm. Kürt’lerin Devlet olmasının önünde iki engel var?

Kürt mahallesinde büyük isyan itiraf suçlama bir birilerini kırma dökme hata yer yer Hayın ilan etme devam ediyor… herkes bir birini suçluyor… Dönüp ecdadımızı suçluyoruz, Kürdistan Aslanı Sultan Selahatın-i Eyyubiyi, Eb-a Müslüm Horasan’yı suçluyoruz olmuyor olmuyor olmuyor.

Uzun zamandır adeta kafa patlatıyorum belge belge, arşiv arşiv, kitap kitap, kütüphane kütüphane, dolaşıyorum, bazen bir dilenci gibi iki bilgi kırıntısı almak için olmadık insanlara hak edemeyen, on katıdan fazlasını değer veriyorum, bir Derviş gibi şu dünyada bir çok ülke gezdim gittiğim her yerde aklıma takılı cevapsız soruya cevap arıyorum. Neden Devlet olamadık? Olamıyoruz?

Düzeni bozuk şu dünyanın efendilerini unutuyoruz emperyalizm ve Kapitalizm… kavramları Karl Marx ve Hegeel Ve birçok felsefe Dahisi tarafından felsefik boyutuyla insanlığa sunuldu. niceleri işlediler artı değeri Karl Marx mi? Herrekis mi? buldu hala tartışılıyor… kapitalizm ve emperyalizm bu bilgelerin tespitleri.

Altın Hilalın çifte gerdanı olan Dicle Fırat’ı, on iki bin yıllık göbekli tepeyi, Şehr -i Nuh olan Cudiyi ( Şırnak’ı)İnsanlığın beşiği Mezopotamya’yı unutuyoruz Kürt’lerin ataları olan Hurileri Guttileri Mitanileri Babil’leri Mervanileri unutuyoruz…

Milletleri devlet yapan Kapitalistlerdir, ulus devlet modeli burada gelir. dünyaya onlar yön verirler, kimine göre sekiz aile kimine egemen Devletler, e-Nihayetinden tüm yollar yine Romaya çıkıyor.

Kürt’lerin Devlet olmamasının birinci sebebi Kürt’lerin, Asalet Adalet Merhamet duygusudur. Egemenlerin korkulu rüyası tamda bu üçü dür. Zira Asil Adil ve Merhametli olan Kürt’ler Ortadoğu’nun orta yerinde Devlet olurlarsa Onlar İçin büyük tehlikedir. İstediği gibi sömüremeyeceklerOnlarda diğer Halklara haksızlık edip yok satamayacaklar.

Asil ve Adil olan Kürt’ler Devlet olurlarsa diğer halklara üstünlük, haksızlık hukuksuzluk etmeyecekler, böyle olunca Ortadoğu’da savaşlar çıkmayacak sen ben meselesi olmayacak, böyle olursa egemenler Ortadoğu’yu Talan etmeyecekler.

Öyleleri Devlet yapıyorlar ki Aslı, Adaleti, şefkatı merhameti olmasın ki; onlarda istediği gibi at koştursunlar.

Yüz yıllık Türkiye cumhuriyeti Tüm enerjisini, ekonomisini, aklını, diğer halkları kendine benzeştirmek için kullandı. Ne kendini Türk görenler mutlu oldular. nede itiraz eden Kürt’ler bittiler ve yoruldular kaybeden bu ülkenin halkları oldular, kazanan Egemen Devletler oldular.

Sonunda şu kanaate vardım 1800’li yıllarda Avrupalı Seyyahların ve gezginlerin seyahatları boşuna değilmiş.

Kürt’lerin genlerine kadar inceleme ve araştırma yapmış olmalılar, yani iliklerimize kadar bizleri çözmüş öyle karar vermişler. bu Asil Milleti istediğimiz gibi kullanamayız” Osmanlı’yı dağıtıp otuz kırk Devlet var etmişler, Kürt’lerin Asil Adil ve Merhametli oluşu işlerine gelmemiş ve Devlet olmaya uygun görülmemişler.

İngilizler Almanlar ve Fransızlar İçin Ortadoğu’da asilsiz ve Adaletsiz milletlerin hata millet olmayıp toplama devşirmelerinDevlet olmaları daha uygun ve elzem görülmüşlerdir. onların çıkarlarına daha uygunlar. Bunu Arap Devlet yapılanmasında görmeniz mümkündür. Yüz seksen bin nüfuslu Katarlı Devlet olabilir ama Eli milyon Kürt olamaz genleri Devlet olmaya uygun görülmemişlerdir”

Kürt’lerin önünde İkinci engel İslamizim ve sosyalizmidir, Müslüman bir Kürt Dinini milliyetinden üstün tutuğu sürece, Sosyalist bir Kürt ideolojisini Milliyetinden üstün Tutuğu sürece bin yıl daha Roboskiler Cizreler SUR’lar Afrinler devam edecek.

Bir Rus önce Rus sonra Hristiyandır mezhep olarak katolik yata protestandır. Bir Alman, bir İngiliz, bir Fransız, bir Amerikalı, önce Hristiyandır, hakeza tüm dünya milletleri böyledirler Araplar fars’lar Türkler önce Kendi milliyetini ve Devletini sonra Dinini söylerler.

Kürt Aleviler hala öncelik olarak Aleviyim der” Kürt Sünnilerin cemaat ve tarikat çevreleri hala Elhamdulillah ben müslümanım diye başlar.

Son yüz yirmi yıla bakıyorum, Kürt Aydınları durmadan büyük mücadele vermişler. Bir gün sonra bir yıllı değil yüz yıllı geride bırakacağız. Artık sosyal medya sayfaları dram dolu anma günlerimizden geçilmiyor, bir birimizi ötekileştirmeden, yan yana durmayı öğrenmeliyiz.

HDP’nın kuruluş felsefesi buna adeta şahidlik yapar gibidir. pratiğinden bir örnek vereyim Kürt’lerin Asaleti ve Adaleti HDP’ yapılanmasında ve pratiğinde görmeniz mümkündür , HDP milletvekilleri oluşturduğu tabloya bakarsanız görürsünüzMurat Çepni Rizeli bir Laz Tulay

Hatemoğlu Adanalı bir Arap, Hüda Kaya Bartınlı bir Türk, Garo paylan bir Ermeni Kürt’lerin Alevi Sünni Ezidi ve Süryanileri zaten varlar.

İşte budur egemen zihniyetleri korkutan. 2022 girerken Kürtler şu dört şeyden asla vazgeçmemeliler Asalet Adalet merhamet ve ulusal birlikten taviz verilmemeli. Çünkü Kürt’lerin, Bu yüz yılda Tarihle Randevuları var. HEGER MEJİ HEBA DEVLET VÊ JI MÈRE HEBÂ QEDRU RUMET, (AHEDÊ XANÊ)2021’ın Son yazsı olsun.

31,12,2021,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu