DünyaGündem

HAYAT YANLIŞTA ISRAR EDENLERİ TASFİYE EDER

Erdoğan ATEŞİN

İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş çizgisini savunmakta ve geliştirmekte ısrar edenleri hayat en genel anlamda doğruladı. Verili süreç revizyonist, reformist komplocu tasfiyecilerin çirkin emellerini hayat çözdü ve onları tarihin dışına attı…

Dünyada yükselen Neo-liberal dalgaya kendilerini kaptıran düşkünler, emperyalist ideolojik merkezlerden, yıkıcı ve en aşağılık saldırılarla süreci kontrol edeceklerini düşünüyorlardı ama, hayat onları tasfiye ederek Türkiye dışına,  genelde bütün bu türden örgüt ve grupları bütün ülkelerde devrim coğrafyasının dışına attı, tasfiye etti ve bunların hepsini emperyalist ideolojik merkezlerde bir araya topladı.

Dönekler, geçmişin ihtilaci ve devrimci çizgisine saldırarak aslında devrimi inkar ediyorlardı, devrime saldırıyorlardı. Revizyonist, reformist dönekler bölgede ABD ve AB politikalarına uygun konumlanarak, bölgede ABD ve AB politikalarına uyarlanmış HDP’nin yanında saf tutmuş ve tavır açıklamışlardı.

Kürt ulusal reformist burjuva parti HDP politikalarına teslim olmuş bu grupcukların, emperyalizmin bölgede ki planlarına uygun üstlendikleri küçük rollerle, ne kadar düşkün olduklarını hayat ve tarihsel süreç en genel anlamda doğrulamıştır…

Türkiye topraklarından tamamen kopmuş döneklerin, içinde yer almaya çalıştıkları ittifakın, sosyalist bir cephe ittifakı olmadığını herkes bilir. Bunlar için artık bütün yollar, ”Yeni Dünya Düzeni” ne çıkıyordu.

Şimdi de Ulus devletçi tekellerin sözcüsü ve aynı zamanda sahiplerinden faşist Donald Trump savaş tekelleriyle, küresel faşist tekelci burjuvazi arasına sıkmış bu akımlar, bu günlerde de ABD’ de Demokratların adayı JOE BİDEN’ in peşine takılmış ve emperyalist tekellerden devrim bekliyorlar. ABD Devrimci Komünist Partisi ve başkanı BOB AVAKİAN bu sürecin en başında yer almaktadır.

Revizyonizmin baş mimarlarından Bob Avakian, küreselcilerin kontrolünde devrim savunan bir burjuva aydındır, Marksist-sosyalist-komünist değildir ! Devrimci tavır, emperyalist tekellere tavırda, her iki faşist kliğe tavır takınmakta anlam kazanır.

Doğru devrimci siyasetler, pratikler ve örgütlenmeler, doğru yerde duranlarla yapılır. Sırtını kendi devrimci köklerine dayayarak, geleceği anlayan ve bugünü analiz eden önderliklerde buluşmak için, devrim için, geleceğimiz için, emek mücadelesini büyütmek için, faşist gerici iktidar aygıtlarını devrimci savaş örgütlerinle yıkmak için örgütlen! Kök’lerinle birleş!

[email protected]

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu