Genel

Devletin Bütün Kaynakları Sadece AKP’ nin Tekelindedir…

Erdoğan ATEŞİN

AKP ve R T Erdoğan, totaliter ve hiyerarşik bir devlet örgütlenmesi olarak ekonomik alanda palazlandıkça faşist karakteri daha çok öne çıkmış, bu niteliğinden ötürü monist bir karakter kazanarak kendisi gibi düşünmeyen bütün burjuva kliklere karşı ölümcül bir hakim klik mücadelesi sürecine girmiştir.

Bu süreç özellikle 2015 Amerikancı Feto darbesi sonrası derinleşerek devam etti ve bugün AKP, kendisinden olmayan herkese düşman muamelesi yapmaktadır.

Genelde faşist ideolojiler monisttir, tekçidir, kendi doğruları vardır ve bunlar sorgulanamazlar. Bu nedenle bütün nedensellikler onlara göre basit birer söylemden ibarettir.

Tek çözüm kendi tekellerindedir, kendileri dışında çözüm düşünmezler ve buna fırsat vermezler…

Komplocu teorik bir hat üzerinden stratejisini oluşturmuş olan Akp, algıları yöneten köktendinci faşist bir partidir…

Bu kliğin tasfiyesi, ya da bir genel seçimle iktidardan uzaklaştırılması mümkün değildir diye düşünüyoruz. Hakim sınıf klikleri ve onların siyasi temsilcileri arasında ki iktidar kavgası, normal bir seçimle çözülmeyecek bir boyut kazanmıştır.

Önümüzdeki seçim süreci normal bir süreç olmayacaktır. R T. Erdoğan kliği, Türkiye’nin bütün değerlerini ( hazine, maliye, Merkez Bankası, ve Türkiye’nin altın ve döviz ) bütün rezervlerini seçime endekslemiş, gerektiğinde bütün bu rezervlerin seçimin kazanılması için kullanılabileceğini de ajandasına almıştır.

Bütün bu müdahaleler de seçimin alınmasına yetmezse, iç kaos ve çatışma stratejisi devreye konulacaktır. Her iki strateji de devrede olup, önümüzdeki aylarda bu sürece ilişkin gelişmeleri daha net görmüş olacağız…

Erdoğan Ateşin

Profilinizi oluşturmak için, biraz hayat hikayenizi anlatın. Bu alan, herkesçe görünebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu