Genel

ADALET DUYGUSU GÜÇLÜ OLMAYAN, SOSYALİST OLAMAZ…

Menderes İNANÇ

CHP’ Erkan Baş üzerinden HDP’ye operasyon mu çekiyor?

Özelikle Kürt gençlerine söylüyorum, bu ülkede çok radikal konuşan, çok yuvarlak ve keyif verici cümleleri kuran, Çok radikal sloganları atanlara aman ha! asla güvenmeyin ve dikkat edin.

Ayni çağrım tertemiz duyguları ile tüm Türkiye’deki ötekileştirmişleredir, bakın dostlar; bu ülkede ağzımız çok yandı, özellikle ter temiz iyi niyetli solcular, çok acı çektiler. Günün sonunda mahçup duruşları can yakıcı oldu. Ve hala can yakmaya devam ediyor. Neden? aldattıkları İçin. Bu aldatılmalar öyle kadın erkek ilişkileri gibi değildir boşandık ayrıldık gitti olmuyor.

Yıllarınız çalınıyor inancınız ve duygularınız sömürülüyor. Türkiye solunun büyük bir kesiminin mahcubiyeti nereden geliyor? bu Doğu Perinçekden geliyor değil mi?

Aldatıldık” ne zor bir iş ! Bu sosyal medya üzerinden çok değerli sosyalist ve Komünist dostlarım oldular Türk Kürt Arap sosyalistleri gerçekten çok seviyorum ve değer veriyorum. Neden mi? Sosyalist olmak zor meşakkatli bir yaşamdır, Kolay değildir.

Laflan sosyalist yada komünist olunmaz. Bu iki önemli kültür ve yaşam biçimi çok değerlidir. Ancak Kıymeti anlaşılmış Değildir. bu ülkede ve bu toplumda, şu yoksulların can çekiştiği acımasız dünyada. Gelin görün ki; ülkemizde -Arkadaş sosyalist”-Arkadaş Komünist” yada Arkadaş Devrimci” demek o kadar kolay ve sıradan bir sözcük olmuş ki; Oh be kadar kolay değil mi?

Ben Sosyalistim” Sosyalist olmanın önemli ölçütü empati mütevazilik ve Adalat duygusudur. Türkiye’de yıllarca en radikal konuşan “sözde sosyalist” “sözde komünist” sözde devrimci” Doğu perinçekti!

1987,88,89, yılında Doğu perinçekin Kürt sorunu ile ilgili söylediklerini bu gün söylesem Yirmi yıl ceza alırım. 1989’da, Van Beşyol meydanında kışladaki, Ne mutlu Türk’üm diyene yazısına elini uzatarak bunu görüyorumusunuz bunu” Utanç vericidir derhal kaldırılmalı diyecek kadar…Buna diyen” Doğu perinçek” Bakın arkadaşlar Radikal konuşan şov yaparak konuşan Kim olursa olsun, ben şahsen çok temkinli yaklaşırım, birilerini gözümüzden çok büyütmemeliyiz.

Dünyada çokça örnek verilecek şahsiyetler var, Birde Fransada aydın yazar ve sosyalist olan Jean-Paul Sartre var. Biz Fransızlar hepimiz katiliz”Cezayir’de ne işimiz var? İşte Sosyalist kültürü benimsemiş yaşam kültürü olarak İçseleştirmiş olmak; böyle bir şey ve her tür bedeli göze alarak söyler. CHP’ hiç bir gün geçmişte yaptıklarım yanlış diyor mu? Eski parlementer sistemi getireceğim diyor” yani eski inkarcı imhacı asimilasyoncu Halimle beni öpün başınıza koyun diyor” HDP, etrafında buluşan tüm Türkiye’nin ötekileştirmişleri en çok CHP’yi rahatsız ediyor nasıl dağıtırım hesabi peşinde.

1- HDP’nın bileşenleri ile fena oynuyor. 2- öteden beri HDP’nın eski Genel Başkanı Sn. Selahatin Demirtaş üzerinde çok fena oynuyor. Selahatini sevdiğinden değer verdiğinden değildir ha ! TKP’ Başkanı Kemal okuyan gelir gelmez ne dedi ?

TKP, EMEP, Sol, TİP, ayrı bir ittifak olacağız” peki son otuz yılda kaç Sol parti kuruldu? Yüze yakın böyle öncülük mü olur? Sol Parti dediğimiz eski ÖDP’dır ha, Bu projenin perinçek projesi olduğunu düşünüyorum, bu oyuna en kolay geleceklerin başında Erkan Başın olacağını ve Hocası Kemal okuyan olduğunu düşünüyorum.

Umarım yanılırım. Asil mesele olan hala bu parçalı sol, bir türlü bir arada yürümeyi öğrenememesidir. Gönül veren ve umut bağlayanlara üzülüyorum. Erkan Baş’ın kalkıp HDP’den 20 milletvekili istemesi bileşenlerin birliği bozmaktan Başka hiç bir şey değildir. Gerçekten birlikten yana olan Sol sosyalist Komünistlere saygım olmakla birlikte; aynı zamanda bu uyarı yazım bu ülkenin tüm yoksulları ve ötekileştirilmişlerin bu oyuna gelmemelerine bir katkı amaçlıdır.

Sonuç olarak Kürt gençleri ve Kürt genç Kadınları daha çok üniversite öğrencisi olan gençlik; dikkatli olmalı, hata Öner’im 1970 ile 1980 arası Sol görünüp solculuk oynayan Solun; Kürt’lere verdiği zararı okuyun. Kürt’lere karşı küçümseyici ve pederşahi yaklaşımlarını bilince çıkarın. Sonra Yıllarınıza hayıflanmayın.Not; şu ayarlamaya bakın yazıdan bir saat sonra Halk Tv yazımı doğrulamış oldu. HDP’%9,9 – TİP %1’1 vay vay !

13,01,2022,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu