Genel

DEMOKRATİK HALK DEVRİMİ

  1. Bölüm (Devam edecek)

ÇİN DEVRİMİNİN İKİLİ GÖREVİ ve ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ:

Çin Devriminin bir bütün olarak ele aldığımızda , ikili bir görevi içerdiğini görebiliyoruz. Yani o hem burjuva demokratik devrimi ( yeni-Demokratik Devrimi), hem de proleter-Sosyalist Devrimi, yani hem dünkü hem degelecekteki aşamalarını kapsar.
Bu ikili Devrimci görevde önderlik, onun önederği olmadan hiç bir devrimin başarıya ulaşmayacağı ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ ‘ne Düşmüştür
Çin’in burjuva – Demokratik devrimini tamamlamak ve tüm gerekli şartlar olgunlaştığınfa onu SOSYALİST DEVRİM’e dönüştürmek;
İşte MAO ZEDUNG başkanlığında Çin Komünist Partisi büyük ve şanlı devrimci görevinin bütünü budur.
Her parti üyesi bunun tamamlanması için çalışmalı ve hiç bir zaman yarı yolda vazgeçmemelidir.
Bazı ham Komünistler görevlerinin DEMOKRATİK HALK DEVRİMİ ile sınırlandığı ı ve gelecekteki Sosyalist Devrimi içermediğini ya da Devrimin veya Toprak Devrim’inin aslında Sosyalist Devrim olduğunu sanmaktadırlar.
Bu görüşlerin yanlış olduğu özellikle belirtilmeli, yanılgıya düşmemeliyiz.
Her Komünist yoldaşımız, Komünist Partisi’nin önderliğinde yürütülen devrimci hareketinin, bir bütün olarak ele alındığında iki aşamayı, yani özünde farklı iki Devrimci süreç olan DEMOKRATİK ve SOSYALİST Devrimleri kucakladığını ve ikinci sürecin an ak birincisi tamamlandıktan sonra gerçekleşebileceğini bilmelidirler.

Demokratik Devrim, Sosyalist Devrim için zorunlu hazırlık ve Sosyalist Devrim Demokratik Devrimin kaçınılmaz bir sonucudur. Bu böyle biline.
Bütün Komünistlerin uğrunda var gücüyle çalıştıkları niha hedef, Sosyalist ve Komünist bir toplumu getirmektir. (KOMÜNİZM)
Demokratik ve sosyalist Devrimlerin hem farklarının hem de iç ilişkilerinin açıkça anlaşılması Devrime doğru önderlik eden parti kadroları için zorunludur.
Komünist Partisi dışındaki hiç bir siyasi parti (Burjuva ya da küçük-burjuva) iki büyük Devrimini DEMOKRATİK ve SOSYALİST devrimleri, eksiksizce tamamlamaya önderlik etme görevini yüklenemez.
Doğduğu ilk günden beri KOMÜNİST PARTİSİ, bu ikili devrimci görevi kendi omuzlarına almış ve bunun tamamlanması için savaşmıştır savaşacaktır.
Bu hem muhteşem hem de zorlu bir görevdir. Ve bu görev ülkemiz çapında ve dünya ülkeleri genelinde ve geniş örgütlü kitle karekterli, ideolojik ,siyasi ve örgütsel olarak tümüyle pekişmiş Komünist Partisi olmadan tamamlanamaz.
Bu yüzden. Her Komünist yoldaşımızın böyle bir komünist partisi içinde canla başla aktif olarak yer alma ve mücadele etme görevi vardır. O halde bilincimizi yumruğa dönüştürmenin zamanıdır tam zamanı.

  1. Bölüm ( Devam edecek)
    GAZETE KÖK/AVUSTRALYA
    HÜSEYİN BİÇER
    8/9/2021
    Melbourne

GA

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu