BölgeGenel

“DEMOKRASİ BLOĞU“ MU DEDİNİZ?

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

Bazı Kürd ve Türk çevrelerinde CHP ve Genel Başkanı ve Sözde “Demokrasi Bloğu“ Önderi Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok beklentiler var. Ve bu kesimler kendilerine aydın, sol diyen çevreler. CHP ve Kılıçdaroğlu iktidara gelirse “her şey güzel olacak“ diyenler. Ülkeye demokrasi gelecekmiş(!) Herkes için hak, hukuk, adalet sağlanacakmış(!)

Kürd/ Kürdistan sorunu çözülecekmiş(!) vs. Ülkeye demekrasinin gelmesi, herkes için hak, hukuk ve adaletin sağlanmasını bir yana bırakalım. CHP vıtratında ve Kılıçdaroğlu’nun ajandasında Kürd/Kürdistan sorunu bilinmiyor mu? Bilmeyenlere hatırlatalım.

Kürd/Kürdistan için ne demiş veya diyor Kılıçdaroğlu? “Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum” “Kürd devleti kurulursa elimize silah alıp savaşırız.““Terörle mücadeleyi bunların (AKP Hükimeti kastediliyor) yaptığı gibi yapmayacağız, söz veriyorum, söz. Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler.“Meclise dönem dönem gelen “yurtdışı operasyon“ taslağını en çok destekleyen CHP ve Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘dur.

HDP Parlementerlerin dokunulmazlığının kaldırılması için meclise gelen tasarıları en çok CHP desteklemiştir.HDP’nin kazandığı belediyelere AKP hükümeti tarafından kayyum atandığında CHP‘nin tutumu açıktır. AKP hükümetinden bir farkı yoktur.

Geçenlerde Avrupa Konseyi Yerel Komiteler Komitesi’nin “HDP’li belediyelere kayyum atanmasını demokrasiye darbe olarak gören“ karara karşı oy kullanması bunun açık delilidir.

CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve öncülük ettiği sözde “Demokrasi Bloğu“ denilen ucube yapının Kürd/Kürdistan düşmanı olması için başka ne gibi delillerin olması gerekir?

Sorular, sorular, sorular.

Biz birkaç söylemi gümdemleştirdik. Siz bunu daha da zenginleştirebilirsiniz. Bu kadar Kürd/Kürdistan düşmanı olan CHP ve Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “demokrasi bloku“nun lideri olarak Kürdistan halkına pazarlayan Kürd aydın ve siyasetçilere atfedilir.

Sonuç olarak Kürdlerin burada çıkaracağı şu olmalıdır: Türk egemenlik sistem partileri arasında tercihimiz hiçbirisi olamaz. Böyle bir lüksümüz yok. Hepsi sistemin birer dişlisidir. Kürdistan’da işgalci, talancı, yakıp, yıkıcı, Kürd millet egemenliğinin gaspçısı, ırkçı, katliamcı, soykırımcı ve asimilasyoncudur.

Kürdlerin önündeki acil görev sömürgeci sistemden kopmakdır. Kendi bağımsız dünyasını kurmakdır. Bu da bağımsız devletini kurmakla olur. Kürdleri geleceğe taşıyacak olan budur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu