Genel

DÖNEM SAVAŞ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİDİR

Sami ÜLKER

Berat Albayrak istifa etti mi , etmedi mi tartışması kimi muhalif kanallarda devam ediyor , sanırım bir kaç saat içinde durum netleşir !Birileri arada bir çıkıp VEZİR diye gördükleri bazı bakanların istifa etmesini öne çıkarıp propoganda yaparlar , hatırlayan olur mu bilmem, yine sosyalist birileri Ahmet Davutoğlu ‘ nun başbakanlıktan istifa etmesi için kampanya yapmıştı, o birilerine göre Davutoğlu istifa ederse iktidardan VEZİR düşmüş olur , VEZİR düşerse Şah ve mat olur !


O birilerinin dediği oldu Tayyip Erdoğan adeta Davutoğlu ‘ nu kovaladı , kovaladı da ne oldu , ne Şah mat oldu ne de hükümet yıprandı!
Sanılır ki iktidarlar kişilerle ayakta kalır ve yine sanılır ki Akp iktidarı giderse FAŞİZM çöker, Tek Adam diktatörlüğü yıkılırsa demokrasi gelir , eğer faşizmden ve demokrasiden söz edeceksek Devlete bakacağız, faşist olan devletin aldığı biçimdir, zaten devletler özü itibariyle diktatörlüktür, demokratik devlet masaldan ibarettir , demokrasi de devletin yönetim biçimidir!


Akp ve ortaklarının kurduğu yapının yani iktidarın yıkılması önemsiz midir, tabi ki önemlidir, yalnız yerine ne konacağı daha da önemlidir, bunlar gitsinde kim gelirse gelsin demek kapitalist sisteme boyun eğmek olur !
Evet Akp ve ortaklarının iktidarını yıkmalıyız, fakat bunu kimlerle yıkacağımızı belirlemeliyiz , hangi program , hangi örgüt, bu mücadelede önderlik edecekler kimler bunlar netleşmeli !Ve en önemlisi sistemin tasfiyesidir , eğer sistem yerli yerinde kalacaksa, bu mücadele kapitalist sistemin iç kavgası biçiminde sürecekse ve biz de bu kavganın dolgu malzemesi olacaksak böylesi daha iyi !


Bugün dünyanın büyük bir karanlık süreçte ilerlediğini görüyoruz, dünyanın aydınlık geleceği ancak DEVRİMLE mümkündür, gelecek devrimle gelecek , …


Sistem içi iktidar oyunlarına kafa yoracağımıza devrime yoğunlaşsak hiç olmazsa bu sisli hava dağılır ve önümüzü daha net görürürüz!Başlığa uygun bir saptama daha yapalım, verili koşullarda bütün devletlerin görünen yüzü olan hükümetler savaş hükümetleri olmak zorunda ! Avrupa devletleri de dahil buna , kıyıda köşede kalmış bir kaç istisna devlet dışında!Savaş büyüktür ve kapsamlıdır!

Ya DEVRİMYa haydutluk !

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu