GenelBölge

BARZANİLER TÜRKİYE İLE ELELE “MİSAK-I MİLLİ“ CEPHEDE

Hasan H. Yıldırım & Hussein Erkan

1995 yılında Hewler’de kurulan Irak Türkmen Cephesi (ITC), 2003 yılında Baas rejiminin yıkılmasından sonra genel merkezini Kerkük’e taşıdı.

18 yıl sonra Hewler’de büro açtı. Açılışı ITC Başkanı Erşat Salihi yaptı. Bu şahıs Irak Parlementosu‘nda milletvekili. ITC Başkanı Erşat Salihi, “Erbil ofisinin açılmasının siyasi taraflar arasındaki ilişkiler, karşılıklı diyaloğun geliştirilmesi açısından önemlidir” dedi.

Ne demesin! ITC ile Barzaniler arasında “iyi ilişkilerin gelişmesine“ vesile olacağı kesin. Zaten birlikte çalışıyorlar. Düşmanları ortak. Kim ki, diye sorarsanız kim olacak ki, elbette kendi dışındaki Kürdler.

Barzanilerin Türklere bu sadakatı niye? Bir yerde sadakat varsa orada ihanet te vardır.

Bunun Kürd milleti için bir felakete yol açacağı kesin. Açılış törenine ayrıca “Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı“ ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Türkiye’nin Hewler Başkonsolosu Hakan Karaçay, Türkmen parti yetkilileri katıldı. Hemde MHP’nin yaptığı kurt işareti yaparak. Aydın Maruf, açılışta yaptığı konuşma da, “ITC ofisinin Hewler’de açılmasını olumlu bir gelişme” dedi. Ama her konuşmasında “Kerkük bir Kürt şehri değildir, Türkmen diyarı olduğunu“ söyler.

Bu unsur Kerkük’te Kürdlere yönelik onlarca saldırının arkasında olan Türkmen Cephesi‘nin (ITC) Yürütme Komitesi Üyesi ama aynı zamanda “Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı.“ Ayrıca bu unsurun seçildiği bölge Zeravan güçlerinin oy kullandığı bölge. Barzaniler bilerek bu unsuru seçtirdiler. Üstüne üstlük birde Bakan yapmışlar. Bu neyin nesi?

Önce Fransa ve sonra birçok Avrupa devleti MHP bürolarını kapattığı bir süreçte Barzaniler, Hewler’de Kürdistan’ın güneyinin Türkmen MHP’sinin resmi bürolarını açıyor. Bu ne mantıktır, nasıl politik bir duruştur?

Barzaniler, bunların tekçi, ırkçı, katliamcı Kürd millet düşmanı olduğunu bilmezler mi? Bal gibi bilirler ki, aynı yolun yolcularıdırlar. Barzaniler en aşağı bu Türkçüler kadar Kürd millet düşmanıdırlar.

Kürdistan’ın güneyinde sayısız asimilasyoncu Türk okullarının açılmasına müsaade edildi. Çalışanların hepsinin Türk istihbaratçısı olduğu inkara gelmez. Bu okulların öğrencileri güneydeki üst düzen yetkililerin çocukları. Utanç verici bir durum. Bu asimilasyoncu okulların belli başlıları. Fetullah Gülen Cemaatı Kürdistan’nın güneyinde birçok yerde Işık ismi altında ilkokul, Kolej ve Üniversite kurdu. “Feza Eğitim Kurumları“na bağlı 7 okul var. “Türkiye Maarif Vakfı“ tarafında Hewler’de “Uluslararası Maarif Okulu“ var.

Hewler’de Türk Kızılayın ofiside var. Ki, Türk Kızılayın özeliklede yurtdışındaki tüm çalışanları istihbaratçı. Barzanilerin bundan haberinin olmaması mümkün mü? Burada soru şudur: Barzanilerin bu Türk aşkı nereden geliyor? Gerçi biz biliyoruzda sorumuz kuzeyli Barzani severleredir. Türk Kızılayın Hewler’de ne işi var?

Dikkat ederseniz Barzanilerin hiçbir Kürd gücü ile milli temelde bir birliktenlikleri yok olmasının yanı sıra hepsini düşman görüyorlar. Kendi dışındaki tüm güçleri yok etmek için elinden gelenide yapıyorlar. Hemde bunu yaparken Kürd millet düşmanlarıyla birlikte yapıyorlar. Yok edemedilerse buna gücü yetmediğindendir.

Barzaniler, Hewler’de sadece Türkmenlerin MHP’sini açmadılar. Ondan öncede bir kontra örgütü olan Hüda-Par bürosunu açtılar. Bu kontra örgüt Barzanilerin desteği ile Behdinan‘da örgütleniyor. Bir taraftan cihaist devşirirken, diğer yandan Türkiye’ye istihbarat sağlıyor.

Diğer bir olumsuzluk Barzaniler, Türk Özel Kuvvetlerin eğittiği “Roj Peşmergeleri“ denilen kontraları finanse ediyor. Diğer Kürd hareketlerine karşı tetikçi olarak kullanıyor.

Bu ara HDP ve PYD’yede büro ve temsilcilik açmalarına müsaade ettiler etmelerinede ama kendilerine hiç te rahatlık vermediler. Temsilci ve çalışanlarını ajanlaştırmak için her yola baş vurdular. İstediklerini elde edemeyincede tutukladılar. “Ulusal damar“ böyle bir şey.

Birde bağımsızlıktan bahsediyorlar. Kendi dışındaki Kürd siyasal hareketleri düşman görüyorlar ama Kürd millet düşmanlarını “kardeş, dost, stratejik müttefik“ adediyorlar. Bağımsızlığı bunlarla mı ilan edecekler? Şimdi güler misin, ağlar mısın?

Sadece bunlar da değil. Barzanilerin hakimiyet alanı Behdinan‘da sayısız Türk askeri karakollu var. Behdinan bugün Türk askeri işgali altındadır. Aleni üç MİT bürosunun açılmasına müsaade ettiler. Ülke ekonomisini Türk ordusu ve MİT’e bağlı şirketlere teslim ettiler. Çalışanların ezici çoğu istihbaratçıdır.

Türk devletinin Barzanileri düşürdükleri duruma bakın hele. Barzaniler, Türk devletinin Kürdistan’ın güneyindeki etkisiz ve yetkisiz valileri konumuna düşmüşlerdir. Türk devletinin amentü edindikleri “misak-ı milli“nin aracı olmuşlardır. Kürdlük adına siyaseti ayaklara düşürmüşlerdir. İhaneti içselleştirmişler.

Hey kuzeyli Barzani severler! Dut yedinizde bülbüle mi döndünüz? ITC ve Hüda-Par’ın Hewler’de büro açmaları, Türk Kızılayın bürosunun açılması, sayısız asimilasyoncu Türk okulun açılması, sayısız askeri karakollun ve MİT bürolarının olmasına ilişkin söyleyeceğiniz birkaç lafınız yok mu?

Bugüne kadar sessiz kaldığınıza göre yokmuş demek ki. Desenize kuyruğu kaptırmışsınız. Bir taraftan maaş, ihale derken birde şu baş belası kasetler yok mu, sizi hem MİT, hem de Parastın’ın kapısına bir güzel bağlamış. Bir yerde onlara hizmet etme dışında bir seçeneğinizde yok. Çünkü çok kötü düşürülmüşsünüz.

Nerden mi biliyoruz? Çünkü elimizde birçoğunuzun videosu var da ondan. Birde ortalığa düşmüş Kürdçü, bağımsızlıkçı geçinirsiniz. Kürdçülüğüde, bağımsızlığıda kirlettiniz. Düşkünsünüz!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu