Genel

BARIŞ DİLENCİLİĞİ ve ÇANAKKALE ŞEHİDİLİĞİ !!!

Menderes İNANÇ

Keşke Selahattin Demirtaş sesimi duysaydı !

1993’ten bu yana Kürtler Barışta ısrar edip sabırla mücadele veriyorlar, adeta barışın dilencisi olmuş durumdalar. Suriye’nin Başkenti Şam yakınlarındaki Bar ellyas kasabasında, Turgut Özal’ın isteği üzerine, Abdullah Öcalan sağına; Celal Talabani’yi alarak etrafında DEP milletvekillerini toplayarak, Basının karşısına geçerek, Ateşkes ilan etiği günleri hatırlayın! “sonu Barış ise bu kavga niye?” diyerek ilk defa Barış olsun diye ateşkes ilan eti! Böylelikle Barış süreci devreye girmiş oldu.

Son günlerde Kemalist yayın organlarının sık sık Sn. Selahattin Demirtaş ile yapılan soru cevap görüşmelerine, bir yenisi eklenmiş oldu. bu seferde Timur soykan Şule Aydın’ın sorularını cevaplamak üzere uzunca bir açıklama yapmış”. yazının manşeti “Çanakkale’ye giderim dua ya durarım Türk açılımını yaparım”

Bana göre hali hazırda, Türkiye zemini ve siyaset kurumu hiç bir şekilde Barışa hazır değildir. bu şu anlama gelmiyor Barış ısrarından vazgeçilmeli! ancak siyaset kurumunun gerginlik ikliminden beslendiği ve ihtiyaç duyduğu bir dönemde. Kemalistlerin bu denli Selahattin üzerinde oynamaları hayra alamet değildir! Diye düşünüyorum.

Selahattin’in Tecrübesizliğinden faydalanarak Selahattin’in içeri atılmasına katkısı olan marjinal slogancı çevrelerin bir benzerleri yine devredeler. Turgut Özal’ın Hayatına Barış söylemi sebep olduğunu unutmayalım.

Sn. Selahattin Demirtaş çok zeki ve yetenekli, olmakla birlikte muazzam bir temsil yeteneğine sahip bir Lider, Ancak Tecrübe başlı başına büyük emek ve zaman isteyen bir durumdur. hayata tek bir defa yarım saat sohbet etmişliğimiz var. şahsen severim ancak birazda üzülüyorum ve korkuyorum doğrusu. CHP’lilerin bu kadar onunla ve ailesi ile ilgilenmelerini hayra alamet görmüyorum. Selahattin beyin, Meral Akşener’in evine Kahvaltıya giderim” Çanakkale’ye dua ya giderim”

çıkışları Siyasi bir lider için medeni açıda doğru olabilir! lakin Barış Türkiye Devlet kodlarına asla uyuşmayan bir söylem ve eylemlerdir.

Kürt hareketi Öcalan’dan başka hiç bir sözcü ve Lider kabul edemeyeceği gibi! CHP’ kodlu Kemalist Cumhuriyet asla Türklükten başka hiç bir aidiyet ve ırk ile aynı seviyede olmasını Kabul etmez.

Zira Barış demek Kürtler ve Türklerin aynı seviyede ve her biri kendi kimliği ile eşit düzeyde olması demektir.

ben Selahattin beyin ne tam olarak Kemalist devleti tanıdığını! nede tam olarak Kürt hareketini tanıdığını! düşünüyorum! yada tanıyor çok büyük risk göze alıyor.

Başak Hanım lütfen hatırlatın çözüm sürecine en çok karşı olan CHP ve MHP olduğunu hatırlasın! Ekmelettin ihsan oğlunu hatırlasın! an itibari ile Perinçek Bahçeli ve Erdoğan ittifakını hatırlasın! söz konusu Kürtler olunca Ergenekoncuların hala bu üçlü ittifak ile flört yaptığını hatırlasın… Ne Çanakkale nede Anıtkabir bu siyasi iklimi yumuşatamaz. Sabırla akışına bırakmanın zamanıdır! Toplumlar yorulup bitap düşmeden Barışın kıymetini bilmezler hala erken diye düşünüyorum.

( 21 07 2022)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu